15 Şubat 2015 Pazar

Vişneli Brownie Tarifi

Malzemeler :

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağının 3/4 un
200 gr. tereyağ ve ya margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı vişne
250 gr. bitter çikolata

Yapılışı :


İlk olarak çikolatalarınızı doğramanızı tavsiye ederim. Ben tam 250 gr. kullanmadım 210 gr. kadar kullandım 200 gr. altında olmaması yeterli bence 80 gr.dan iki paket biter ve bir paket sütlü çikolata doğradım. Sizin tercihinize bağlı birazda tamamını sütlü ve ya bitter olarak kullanabilirsiniz.


Daha sonra 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri krema kıvamına gelene kadar önce düşük daha sonra yüksek devirde çırpın. 



Çırpılmış yumurta ve şeker bir kenarda beklerken 200 gr. tereyağ ve ya margarini bir tavada kısık ateşte eritin. Ben dilimleyerek eritmeyi tercih ediyorum hem yağ yanmamış oluyor hem de daha çabuk eriyor. Diğer yandan da 1 su bardağı vişneyi 1,5 su bardağı suyla kaynatın.

 Daha sonra 1 su bardağının 3/4 ü unu eleyerek ilave edin. Ben vanilyayı da içine ekleyip eledim. Bu aşamada hamur kek kıvamında oluyor.


Erimiş olan yağı ocaktan alın biraz ılıdıktan sonra doğranmış çikolataları ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Daha sonra azar azar hamura ekleyin ve karıştırın bu aşamada hamur kek hamurundan daha kıvamlı bir hale gelicek. Sonra vişneyi bir bardağa süzüp çekirdeklerini çıkardım.


Hazır olan hamura doğrayarak ekledim ve karıştırdım bu aşamada katmaya da bilirsiniz ben vişnenin çikolataya yakıştığını düşündüğümden ekledim. orta boy bir borcamı margarin ve ya tereyağ ile yağlamanızı öneririm sıvı yağ kullanırsanız servis aşamasında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Biraz unlayıp fazlasını geri alın. 180 derece 25-30 dk. yeterli olacaktır fırınınıza göre daha kısa ve ya daha uzun sürede de pişebilir.


Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder